0
0

سئو چیست؟ چگونه با سئو صفحه 1 گوگل باشیم؟

مقدمه : لطفا ابتدا این بخش را بخوانید

  • این مقاله را به جرات می توان گفت حرفه ای ترین مقاله در مورد آشنایی با سئو می باشد و شما را به صورت کامل با سئو آشنا می کند.
  • بعد از خواندن این مقاله شما مقدمات سئو را به صورت کامل درک می کنید.
  • تاثیر این مقاله از دوره های آموزشی مقدماتی سئو که دارای قیمت های نجومی هم می باشند بیشتر است.
  • هیچگونه اضافه گویی در مورد سئو نشده است و در تمامی بخش ها اصل مطلب گفته شده است.

با ما همراه باشید…

سرفصل ها

سئو چیست؟

این سوال برای کسانی پیش می آید که معمولا دارای وب سایت هستند و اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید باید بدانید که سئو دقیقا همان چیزی است که وب سایت شما به آن نیاز دارد.

تعاریف زیادی برای سئو هست ولی در خلاصه ترین حالت (سئو یعنی هدایت کاربران از موتورهای جستجو همانند گوگل به داخل وب سایت شما)

سئو

چطوری با سئو کاربران به وب سایت ما می آیند؟

فرض کنید شما عبارت سئو را داخل گوگل جستجو کرده اید و اولین وب سایتی که برای شما نمایش داده می شود را بر روی آن کلیک می کنید. به همین راحتی شما هدایت شده اید به یک وب سایتی که دارای سئو قدرتمند می باشد و در رتبه های بالای گوگل قرار دارد.

چگونه بعضی از سایت ها به رتبه 1 گوگل آماده اند؟

در کل سئو مجموعه ای از اقدامات می باشد که باید انجام دهید تا وب سایت شما به صفحه اول گوگل و بعد به رتبه های اول گوگل بیاید. این اقدامات نیاز به مهارت و آموزش دارد.

در زیر این اقدامات لیست شده اند ولی هر یک از این موارد نیاز به دوره های آموزشی صحیح دارند. چرا میگیم دوره های آموزشی صحیح زیرا اگر شما آموزش های سئو نامناسب را مشاهده نمایید باعث می شود نه تنها سئو را یاد نگیرید بلکه راه را اشتباه رفته و نتوانید وب سایت خود را به صفحه ی اول گوگل برسانید.

بریم با هم این اقدامات را بررسی کنیم.

قدم اول: محتوا

اولین و مهمترین مورد سئو همین است. شما باید محتوا داشته باشید منتها نه هر محتوایی ، شما باید بتوانید محتوای قدرتمند که نیاز کاربر را برآورده کند تولید کنید.

سئو محتوا

مثال میزنم فرض کنید شما تاکنون هیچ چیز در رابطه با سئو نمی دانستید و خیلی تمایل داشتید تا در رابطه با سئو اطلاعاتی کسب کنید. سوال اینجاست آیا با خواندن این مقاله تا اینجا سئو را درک نکرده اید؟

جواب مشخص است من توانسته ام سوال شما را در رابطه با سئو پاسخ بدم منتها در قالب یک محتوا توانسته ام این کار رو انجام بدم . همین متنی که شما می خوانید یک محتوا است. 

به طور کلی افراد زمانی که به دنبال یک عبارتی در گوگل می باشند، مطمئنا به دنبال یک پاسخ هستند پس باید بتوانیم در هر زمینه ای که فعالیت می کنیم جواب سوالات کاربران را بدهیم.

چگونه محتوای عالی بنویسیم؟

نوشتن محتوا معمولا به چندین روش انجام می شود. به طور خلاصه چندین روش را در زیر برای نوشتن یک محتوا قرار داده ایم.

  1. محتوای اختصاصی: این نوع محتوا توسط شخصی که دارای مهارت و تخصص در آن زمینه می باشد نوشته می شود. مثلا شخصی که مکانیک است و در مورد نحوه تنظیم تسمه تایم با استفاده از علم و تجربیات خود می نویسد بسیار محتوای عالی است و گوگل این سبک محتوا ها را از تمامی محتوای های دیگر بیشتر دوست دارد و معمولا رتبه های اول را کسب می کنند.
  2. محتوای جمع آوری شده: این سبک محتوا نیز یکی از روش های عالی برای تولید محتوا است. در این جا شما در مورد یک موضوع مثلا انواع برند تسمه تایم خودرو شروع به تحقیق می کنید و در یک مقاله تمامی برند های تسمه تایم به همراه نقاط قوت و ضعف آن ها را جمع آوری می کنید و می نویسید. این نوع محتوا نیز توسط گوگل بسیار مورد احترام است و بعضا به آن محتوای جامع هم می گویند.
  3. محتوای بازنویسی شده: این سبک محتوا نویسی بسیار در وب فارسی متداول است. در این سبک شما محتوای وب سایت دیگری را شروع به بازنویسی مجدد می کنید منتها با شیوه ای که معنا و مفهوم محتوا تغییر نکند ولی جمله بندی ها ، فعل ، فاعل و… تغییر کنند. این نوع محتوا تا زمانی که گوگل تشخیص ندهد کپی است دارای اعتبار می باشد ولی زیاد توقع نداشته باشید به رتبه های یک گوگل برسید.
  4. محتوای کپی : محتوا از وب سایت های دیگر کپی می شود و در وب سایت خودتان قرار می گیرد که عملا با انجام این کار وب سایت شما نابود می شود و توسط گوگل جریمه می شوید:) ، این سبک بدترین نوع قرار دادن محتوا داخل وب سایت است و باعث می شود هیچ وقت صفحات اول گوگل را نبینید. پس این کار باید خط قرمز شما باشد.

تکنیک های نوشتن محتوا بسیار زیاده است که از ایده پردازی تا زمان اجرا شما می توانید برنامه ریزی کنند منتها در این مطلب ما تنها به بخشی از تولید محتوا پرداختیم که حتما پیشنهاد می کنم مقاله تولید محتوا به سبک حرفه ای ها را مشاهده نمایید.

قدم دوم: بهینه بود وب سایت شما

قبل از اینکه اقدام به سئو کنید شما باید در ابتدا یک سایت داشته باشید. وب سایت شما حکم یک فونداسیون برای یک خانه دارد اگر این فونداسیون بد طراحی شده باشد در آینده امکان تخریب کامل ساختمان می رود. پس باید یک وب سایت خوب و حرفه ای داشته باشیم.

سئو تکنیکال

یک صفحه وب سایت دارای یکسری عناصر همانند متن ، عکس ، ویدیو و … می باشد. تمامی این عناصر با استفاده از کدنویسی در صفحات وب سایت چیدمان شده اند. 

صفحات وب دارای یکسری اصول و استاندارد ها هستند و گوگل نیز این استاندارد ها را بسیار کار دارد. مطمئنا اگه تازه کار هستید این بخش نیاز به تمرین و یادگیری حداقل HTML (در حد آشنایی) دارد.

وب سایت شما باید از نظر سرعت ، زیبایی و راحتی کاربر به صورت کامل بهینه سازی شده باشد و اگر به این صورت نباشد کاربر نمی تواند با وب سایت شما تعامل نماید و باعث خروج وی از سایت شما خواهد شد.

اصطلاحا به بهینه سازی صفحات وب (سئو داخلی ، سئو تکنیکال یا ON Page) می گویند و خود شامل چندین فاکتور است.

آنالیز سئو

فاکتور های سئو داخلی

  1. سرعت: وب سایت شما باید سریع باشد. طبق بررسی ها و آنالیز های انجام شده اکثر کاربرها وب سایت های که بالای 5 ثانیه زمان می برد تا باز شوند را میبندن و وارد سایت نمی شوند.
  2. تگ های HTML: شاید این واژه برای شما که تازه کار هستید نا آشنا باشد ولی این تگ ها هستند که ماهیت سایت و مقاله شما را به گوگل معرفی می کنند. 
  3. لینک های داخلی: به هر عبارت قابل کلیک در داخل وب سایت لینک می گویند همانند bookseo.ir که شما با کلیک بر روی این عبارت به صفحه اول وب سایت ما هدایت خواهید شد. حال فرض کنید دو صفحه به نام های صفحه ی A و صفحه ی B در وب سایت خود دارید در صورتی کاربر بتواند از صفحه A با کلیک کردن بر روی یک عبارت به صفحه ی B برود اصطلاحا شما لینک داخلی ایجاد کرده اید. لینک های داخلی باعث می شود که کاربر داخل وب سایت شما بچرخد.
  4. دسته بندی ها: سایتی موفق است در زمینه سئو که بتواند کاربر را بدون آنکه سردرگم شود به صفحات مختلف خود هدایت کند. مثلا ما در وب سایت خود سه بخش اصلی داریم سئو ، طراحی وب سایت و دیجیتال مارکتینگ حال اگر کاربر بخواهد اطلاعاتی در مورد سئو بدست آورد به راحتی از فهرست عبارت سئو را انتخاب می کند.
  5. UI و UX: این دو عبارت به معنای زیبایی صفحه برای کاربر و راحتی صفحه برای کاربر می باشد. سایتی موفق است که کاربرها بتوانند درون آن راحت باشند و در عین حال از بودن داخل آن وب سایت لذت ببرند. برای درک بیشتر این موضوع به زودی مقاله ای آماده خواهد شد.
  6. واکنشگرا بودن سایت: واکنشگرا بودن بدان معنا است که سایت شما باید برای انواع دستگاه ها بهینه شده باشد. مثلا شخصی که با موبایل وارد می شود باید وب سایت نسبت به موبایل تنظیم و بهینه شود. 
  7. و..

قدم سوم : اعتبار داشتن

خیلی از سئو کار ها این بخش را با نام لینک بیلدینگ می شناسند و من با این مورد موافق نیستم. اعتبار داشتن نزد کاربران صرفا بک لینک گرفتن نیست. اعتبار داشتن یعنی آنکه مثل دی جی کالا که بالای 60 درصد مردم می شناسند و وقت خرید اول به این وب سایت سر می زنند.

اما مسئله ی مهم در اعتبار داشتن بحث لینک بیلدینگ یا بکلینک های خارجی می باشد. اگر لینک های داخلی در بالا را خوانده باشید با مفهوم لینک آشنا شده اید. حال همان لینک ها را در نظر بگیرید از یک وب سایت دیگر به وب سایت شما داده شود. به این عمل لینک بیلدینگ می گویند و این بخش دارای مباحث بسیار می باشد.

اعتبار سئو

چرا لینک بیلدینگ مهم است؟

فرض کنید شما یک برقکار هستید حال مشتریان به دو صورت شما را پیدا می کنند ابتدا از طریق تبلیغات مستقیمی که انجام داده اید و سپس از طریق معرفی شما توسط دیگران ، مثلا فروشگاه های الکترونیکی شما را به مشتریان خود برای موارد کاری مختلفی پیشنهاد می کنند.

عملا این اتفاق را لینک کردن مشتری به شما توسط دیگران گفته می شود. حالا فرض کنید بهترین فروشگاه های الکترونیکی شهرتان شما را هر روز معرفی کنید تصور کنید چه تعداد مشتری بدست خواهید آورد.

بک لینک در سئو

در حوزه سئو هم همین مورد می باشد. اگر وب سایت های دیگر لینک وب سایت شما را در داخل سایت خود قرار دهند گوگل این مسئله را متوجه شده و به شما اعتبار می دهد. این اعتبار بستگی به رتبه اون وب سایت دارد. هر چه رتبه وب سایتی که سایت شما را لینک کرده است بالاتر باشد مطمئنا اعتبار بیشتری گوگل به شما خواهد داد.

حالا متوجه شدید چرا این همه تبلیغات در سایت مختلف مشاهده می کنید؟

قدم چهارم : تحقیق در مورد نحوه کار گوگل

گوگل بهترین موتور جستجو است و شما باید  آن را بشناسید تا بتوانید سئو سازی وب سایت را انجام دهید. من در اینجا نحوه کار موتور های جستجو را به صورت خلاصه به شما خواهم گفت ولی شما می توانید به مقاله ی موتور های جستجو چگونه کار می کنند مراجعه کنید و دقیق تر بخوانید.

همچنین اصطلاحات سئو را نیز در بخش دیکشنری برای شما آماده کرده ایم.

موتور جستجو چگونه کار می کند؟

به طور خلاصه موتور جستجو دارای یک سری ربات ها به نام Crawl می باشد که وظیفه این ربات ها برداشتن تمامی اطلاعات از روی وب سایت ها است. 

در مرحله ی بعدی ، بعد از این که اطلاعات به یک پایگاه داده منتقل می شوند (که به آن اصطلاحا indexer می گویند) متن شما شروع به پردازش می شود و با استفاده از الگوریتم های مختلف بررسی می شوند. 

سپس جایگاه شما در رتبه بندی گوگل مشخص شده و به کاربر نمایش داده می شود.

الگوریتم چیست؟

اگر بخواهیم خیلی ساده در این باره بگویم الگوریتم یعنی قوانین گوگل که معیار سنجش شما با سایر رقبا در آن می باشد. ما الگوریتم های مختلفی داریم که تمامی آن ها را در زیر برای شما قرار داده ایم.

البته لازم به ذکر است این الگوریتم ها ، الگوریتم های هستند که توسط گوگل معرفی شده اند ولیکن شاید الگوریتم های دیگری هم باشند که توسط گوگل هنوز ارائه نشده اند.

الگوریتم های گوگل

  1. الگوریتم MUM : جدیدترین الگوریتم گوگل که هنوز فعال نشده است. این الگوریتم یک هوش مصنوعی قدرتمند است پیشنهاد می کنم حتما در موردش بخوانید چرا که قرار است انقلابی در سطح وب ایجاد کند.
  2. الگوریتم رنک برین
  3. گوگل SPAM
  4. الگوریتم BERT
  5. الگوریتم پاندا
  6. الگوریتم پنگوئن
  7. الگوریتم مرغ مگس خوار
  8. الگوریتم کوبتر
  9. الگوریتم Sandbox
  10. الگوریتم رقص گوگل
  11. الگوریتم Freshness
  12. الگوریتم E-A-T
  13. الگوریتم Payday loan
  14. الگوریتم EMD
  15. الگوریتم گورخر
  16. الگوریتم موبایل فرندلی
  17. الگوریتم موش کور
  18. الگوریتم FERD
  19. الگوریتم YMYL

هر یک از این الگوریتم ها دارای وظیفه ی خاص خود هستند و یک سئو کار باید در مورد تمامی آن ها اطلاعات کاملی را داشته باشد.

سرویس های مورد نیاز گوگل برای سئو

گوگل سرویس های مختلفی برای آنکه شما بتوانید وضعیت کلی بازدید و رتبه های صفحات خود را بررسی کنید قرار داده است.

ابزارهای سئو گوگل

از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. سرویس سرچ کنسول گوگل (اصلی ترین سرویس گوگل به منظور بررسی رتبه ، بازدید ، بک لینک ها و…)
  2. گوگل آنالاتیک (یکی از بهترین ابزار های گوگل برای بررسی رفتار کاربران در وب سایت می باشد.)
  3. Keyword planner (برای پیدا کردن کلیدواژه های حرفه ای)
  4. Google ADS (به جهت سفارش تبلیغات در صفحات گوگل)
  5. Google trend (به جهت پیدا کردن پر طرفدارترین عبارت در یک منطقه خاص)

این 5 مورد از اصلی ترین موارد می باشند ولی به غیر اینها سرویس های دیگری نیز هستند.

قدم پنجم: در مورد سئو بیشتر بدانید

حالا تا اینجا که آمدید این یعنی شما یک پیش زمینه ای در مورد سئو دارید از اینجا می خواهیم باهم یک خورده بحث ها رو پیشرفته تر کنیم. 

انواع سئو:

تعجب کردید؟! بله ما انواع سئو داریم که به 3 دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. سئو کلاه سفید
  2. سئو کلاه خاکستری
  3. سئو کلاه سیاه

گوگل در گذشته همانند الان آنقدر توانایی بالای در درک محتوا نداشت و به راحتی میشد با یک سری کارهای ساده و به دور از نوشتن محتوای مفید سایت رو به رتبه های اول آورد.

سئو کلاه سفید و کلاه سیاه

به مجموعه این اقدامات سئو کلاه سیاه می گویند و هر زمان که گوگل متوجه این اقدامات میشد سریعا سایت تخلف کننده را جریمه می کرد و دیگر در نتایج گوگل نمایش داده نمی شد.

در گذشته و حال سئو کارهای که نمی توانند با سئو کلاه سفید که همه چیز باید مطابق قوانین گوگل باشد به رتبه های اول دست یابند، میان و یک سری تکنیک های سئو کلاه سیاه را به همراه تکنیک های سئو کلاه سفید ترکیب می کنند و نام آن را سئو کلاه خاکستری می گذارند. (بالای 90 درصد سئو کار ها از سئو کلاه خاکستری استفاده می کنند)

مثلا سایتی میاد یک محتوای درجه یک می نویسد ولی محتوای آن نسبت به سایر رقبا هنوز قدرت لازم را ندارد و برای آنکه بتواند رتبه بگیرد اقدام به خرید بک لینک از سایت های قوی می کند.

شاید سوال پیش بیاد که آیا خرید بک لینک از سایت های دیگران جزء سئو کلاه سیاه می باشد؟ بله این مورد کاملا نقض قوانین گوگل است و زمانی به عنوان سئو کلاه سفید شناخته می شود که لینکدهی ها کاملا طبیعی باشند.

مثلا من در اینجا لینک به خود سایت گوگل می دهم بدون آنکه گوگل به من پولی داده باشد و صرفا جهت معرفی به عنوان بهترین موتور جستجو به آن لینک داده می شود. ابن یک بک لینک طبیعی است.

اخبار سئو

بروز باشید

بسیار مهم است که شما از آخرین تغییر و تحولات گوگل با خبر باشید در مقاله ی اخبار سئو به شما آموزش دادیم که چگونه آخرین اخبار را پیدا کنید ولی در زیر نیز لیست یکسری از سایت های بزرگ را برای شما قرار داده ایم.

سایت Google Search (راهنمای کامل SEO گوگل توسط خود گوگل) – برای دسترسی به سایت نیاز به VPN دارید.

وب سایت MOZ (قوی ترین وب سایت در زمینه SEO که سئوکار های فراوانی داخل آن فعالیت می کنند)

وب سایت SEJ (این وب سایت جدیدترین اخبار SEO را قرار می دهد)

وب سایت backlinko (یکی از وب سایت های پر طرفدار سئو کارها)

وب سایت searchengineland (یک وب سایت عالی برای SEO و بازاریابی)

اگر شما هم وب سایتی می شناسید در دیدگاه ها ارسال نمایید تا به لیست اضافه شود.

نتیجه گیری

نمی توان سئو را به صورت کامل در یک مقاله توضیح داد چرا که فاکتورها و عناوین بسیاری می باشد که خود دارای چندین ساعت آموزش هستند. ولی با این مقاله شما با کلیت سئو آشنا شدید و اگر قصد یادگیری سئو را دارید پس به راحتی میتوانید مسیر یادگیری خود را پیدا کنید.

منابع در سئو بسیار اهمیت دارند سعی کنید هیچ وقت از منابع غیر معتبر اطلاعات سئو خود را دریافت نکنید.

هر گونه سوالی دارید در بخش دیدگاه ها بپرسید سعی می کنیم در اسرع وقت به سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم.

دوستانی که تمایل به دریافت مشاوره سئو و یا آموزش سئو دارند با شماره ی 09367244379 تماس حاصل نمایند.

هدیه ویژه

به تمامی دوستانی که زیر این پست دیدگاه خود را قرار بدهند هر ماه به صورت قرعه کشی یک پک کامل استراتژی سئو از طرف وب سایت بوک سئو تقدیم خواهد شد. برنده هر ماه در همین بخش معرفی خواهد شد. لطفا در هنگام وارد کردن اطلاعات ایمیل خود را صحیح وارد نمایید تا در صورت برنده شدن بتوانیم با شما در ارتباط باشیم.

سوالات متداول

تولید محتوا شامل متن ، عکس ، کلیپ ، پادکست و … می  باشد.

این مورد بستگی به نوع مقاله دارد ولی در کل اگر احساس کند که وب سایت شما سوال کاربر را پاسخ داده است حتی در یک پاراگراف مطمئنا شما را به رتبه های یک می رساند.

خیر ما سئو رو برای موتور های جستجو دیگر همچون بینگ هم انجام میدیم ولی در ایران بیش از 90 درصد مردم از گوگل استفاده می کنند و طبیعه که ابتدا بر روی گوگل کار کنیم.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://bookseo.ir/?p=24168
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
سلام. من حامد خانی هستم و حدود 10 سال هست که در حوزه ی طراحی وب سایت و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. تاکنون صدها پروژه ی طراحی و سئو وب سایت انجام داده ام ولی همیشه در حال یادگیری بوده ام و آموزش دادن رو کار اصلی خودم می دانم. در سال 1394 اقدام به راه اندازی وب سایت بوک سئو کردم تا علاوه بر یادگیری بیشتر خودم مطالب روز دنیا در زمینه سئو را نیز با شما به اشتراک بذارم. با من باشید تا شما را با دنیای ایده های جذاب سئو آشنا کنم...
مطالب بیشتر
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها